ÄÄNESTÄ HEMPPA #89 VALTUUSTOON

Viikki - Viikissä kaivataan tekonurmikenttää

Viikki on vauhdilla ja voimalla kasvanut asuinalue. Alueella on sijaintina ja ympäristönsä vuoksi vetovoimaa. Yliopiston kampuksen ohella tällä uudehkolla kerrostaloalueella asuu jo yli 10000 viikkiläistä. Tarpeitakin on.

Viikki edustaa monelta osin uutta asuinaluetta. Ihmiset muuttavat eri puolilta pääkaupunkiseutua paikkaan, jota eivät entuudestaan tunne. Kotiutumiselle ja juurtumiselle saa hyvät ensiaskeleet tutustumalla uusiin naapureihin. Ajatuksia vaihtamalla nurkat ja paikat tulevat tutuiksi, ja samalla huomataan, että yhdessäkin voidaan tehdä jotakin hyvää yhteisten kotinurkkien hyväksi. Näin juuri Viikissä on tapahtunut ja syntynyt mm. vireä Viikki-Seura.

 

Hieman masentavaa, mutta tyypillistä on se, että uusien asuinalueiden kohdalla palvelut tuppaavat tulemaan jälkiviiveellä. Tämä on tuttua viikkiläisillekin. Asiantilaa ei kuitenkaan kannata hvyäksyä automaattina, kannatta pyrkiä vaikuttamaan. Jopa hiillostamaan!

Yksi Viikistä kantautuneista toiveista on saada alueen lapsille ja nuorille käyttöön tekonurmikenttä, jolla pallo pyörisi, ja junnut liikkuisivat suurimman osan vuotta. Paikkakin olisi, Latokartanon hiekkakenttä. Olen herkistynyt tälle asialle ja tunnen värinää sydämessäni. Voin olla avuksenne, ja olen valmis tulemaan palaveriinne keskustelemaan mahdollisuuksista. Olen tämän valtuustokauden aikana toiminut liikuntalautakunnassa varapuheenjohtajana ja saanut olla esittämässä ja päättämässä mm. tekonurmihankkeista. Kokemukseni on käytettävissänne.

 

Onneksi Viikissä toimii melko monipuolinen kauppakeskus, Monella uudella alueella ei ole vastaavaa ollut eikä tullut. Kirjasto on huippu, kiitos tästä myös viereisen yliopiston. Omaperäisellä Gardenialla on ollut tuskien taival, nimenomaan taloudellisesti. Nyt eletään mielenkiintoisia aikoja. Tarjouskilpailujen siivittämänä on lähellä, että Gardenialle löytyy ostaja, joka tulee jalostamaan ja muuttamaan sitä. Toivoa sopii, että uusi konsepti tulisi tulevaisuudessa olemaan myös viikkiläisten ilo.