HEIMO HEMPPA LAAKSONEN

PAINOPISTE-

  ALUEET

Liikuntaa junioreista senioreihin!

Liikunnan ja sen olosuhteiden kehittäminen on lähellä sydäntäni. Olen edistänyt näitä asioita edellisellä valtuustokaudella liikuntalautakunnan varpauheenjohtajana ja nykyisellä kaudella kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan jäsenenä sekä liikuntajaoston puheenjohtajana. Ja tuloksiakin on tullut, etenkin olen onnistunut saamaan myönteistä kehitystä moniin Koillis-Helsingin liikuntapaikkoihin sekä ajamaan alueen urheiluseurojen asioita.

MaTaPuPu-alue kaipaa yhä ja edelleen uusia liikuntamahdollisuuksia. Sen eteen haluan tehdä töitä jatkossakin, jos saan äänestäjiltä valtakirjan.

Malmin lentokentän säilyttäminen

Malmin lentokenttä on asia, jonka haluan ehdottomasti säilyvän. Minusta olisi ihanteellista jos löytyisi ratkaisu, joka mahdollistaisi lisärakentamisen yhdessä lentotoiminnan säilyttämisen ja sen kehittämisen kanssa. Olen yksituumaisesti kaupunginvaltuustossa äänestänyt Malmin puolesta sekä tehnyt myös paljon keskustelua synnyttäneen valtuustoaloitteen Malmin kentästä. Työ jatkuu, vaikka tilanne on kireä!

Koillisen ääni kuuluville

Ruuhkamaksuja en tule hyväksymään. Ne ovat kohtuuttomia etenkin MaTaPuPu-alueelta kaupungin keskustaan päin autoileville työssäkäyville. Hämeentien muuttaminen fillareille ja julkiselle liikenteelle on jo riittävä kiusa ja isku koillis-helsinkiläisille autoilijoille.

Alueen asukkaiden kuuleminen. Koillinen Helsinki on jäljessä monissa asioissa muuhun kaupunkiin verrattuna. Syynä mm. se että meitä koillishelsinkiläisiä valtuutettuja on liian vähän suhteessa asukaslukuumme. On tosi tärkeää, että jokainen koillishelsinkiläinen päätyisi äänestämään oman alueen ehdokasta, puolueesta riippumatta. Minuun saa aina olla yhteydessä. Yhdessä luomme parempaa ympäristöä lähellemme. Ja useampi silmä näkee enemmän! 

Ei anneta koillisen ränsistyä

MaTaPuPu-alueella on paljon rakennuksia ja paikkoja, jotka vaativat niihin puuttumista, kyselyjä ja vaikuttamista.

Lehtimiehen silmäni löytää niitä, esimerkkeinä ”löydöksistäni” Puistolan koulun joutuminen myyntilistalle, Ylä-Malmin torin vedetön, rapistunut ja maisemaa pilaava vesiallas jne. Näistä olen tehnyt mm. valtuustoaloitteet, jotka ovat johtaneen myönteiseen kehitykseen.

Poimintoja aikaansaannoksista luottamustehtävissä

 • Valtuustossa tukenut kokoomusjohtoista tervettä talouspolitiikkaa
 • Äänestänyt valtuustossa Guggenheimia kumoon sekä tukenut lähikirjastojen olemassaolon tärkeyttä
 • Ännestänyt valtuustossa Malmin kentän säilyttämisen puolesta
 • Tehnyt valtuustotaloitteen vaatien kaupunkia suorituttamaan puolueettoman mielipidetutkimuksen Malmin kentästä
 • Vaikuttanut keskeisesti tekonurmen saantiin Tapulikaupungin urheilupuistoon
 • Vaikuttanut 400.000 euron lisärahan saamiseen urheiluseurojen avustamiseen
 • Saanut positiivisia tukirahaparannuksia mm. Tapanilan urheilukeskuksen ja Tapanilan Erän avustuksiin
 • Saanut Malmin Palloseuran ja Puistolan Urheilijoiden tapahtuma-avustuksiin lisärahoitusta
 • Tukenut Tapanilan kentän vuokraamista kaupungilta Malmin Palloseuralle
 • Tehnyt valtuustoaloitteen Puistolan Tenavatien koulun myyntiaikeista, joka johti koko alueen palvelutarkistukseen. Lopputuloksena Tenavatielle tuli yksityinen päiväkoti ja Puistolan Suuntimopuistoon rakennetaan koulurakennusta
 • Tehnyt valtuustoaloitteen Malmin Toimintakeskuksen puolesta, joka oli ajautumassa tilattomaksi. Aloite poiki vastauksen, joka turvaa senioreille toimintatilat tulevaisuudessakin
 • Valtuustoaloitteeni pohjalta Puistolan Koudan liikuntapuistoon on keväällä 2021 valmistumassa monipuolinen lähiliikuntapaikka
 • Vaikuttanut kaupungin budjettineuvotteluihin siten, että eri puolille kaupunkia rakennettavin kuntoportaisiin varattiin rahoitusta 1.9 miljoonaa euroa. Koillis-Helsinkiin valmistuu tänä ja ensi vuonna kuntoportaat Suurmetsän täyttömäkeen, Suutarilaan ja Pihlajistoon

Vain äänestämällä voit vaikuttaa!