HEIMO HEMPPA LAAKSONEN

VIIKKI

Viikki – Viikissä kaivataan tekonurmikenttää

JULKAISTU MaTaPuPu-fi – lehdessä v. 2017

Suutarila on malliesimerkki kaupungistumisesta. Sotien jälkeen Suutarilan maisema koostui paljolti viljelys- jopa karjanhoitomaista. Nyt Suutarila on Siltamäen jatkeena monilmeinen asuinalue Kera-vanjoen kainalossa.

Aina 1970-luvulle asti Suutarilaa leimasi maanviljely. Skogsterien ja Stellbergien viljelijäsuvut repivät elantonsa Suutarilan peltosaroilta. Ympäristön asukkaat saivat luomu – lähimaitoa. Vielä 1950-luvulla maitoasiakkaat toimittivat illalla maitokannunsa Skogsterin kannulaariin, aamulla sai noutaa tuoreen kannullisen maitoa, ihan täyttä tavaraa.

Hieman masentavaa, mutta tyypillistä on se, että uusien asuinalueiden kohdalla palvelut tuppaavat tulemaan jälkiviiveellä. Tämä on tuttua viikkiläisillekin. Asiantilaa ei kuitenkaan kannata hvyäksyä automaattina, kannatta pyrkiä vaikuttamaan. Jopa hiillostamaan!

Yksi Viikistä kantautuneista toiveista on saada alueen lapsille ja nuorille käyttöön tekonurmikenttä, jolla pallo pyörisi, ja junnut liikkuisivat suurimman osan vuotta. Paikkakin olisi, Latokartanon hiekkakenttä. Olen herkistynyt tälle asialle ja tunnen värinää sydämessäni. Voin olla avuksenne, ja olen valmis tulemaan palaveriinne keskustelemaan mahdollisuuksista. Olen tämän valtuustokauden aikana toiminut liikuntalautakunnassa varapuheenjohtajana ja saanut olla esittämässä ja päättämässä mm. tekonurmihankkeista. Kokemukseni on käytettävissänne.

Onneksi Viikissä toimii melko monipuolinen kauppakeskus, Monella uudella alueella ei ole vastaavaa ollut eikä tullut. Kirjasto on huippu, kiitos tästä myös viereisen yliopiston. Omaperäisellä Gardenialla on ollut tuskien taival, nimenomaan taloudellisesti. Nyt eletään mielenkiintoisia aikoja. Tarjouskilpailujen siivittämänä on lähellä, että Gardenialle löytyy ostaja, joka tulee jalostamaan ja muuttamaan sitä. Toivoa sopii, että uusi konsepti tulisi tulevaisuudessa olemaan myös viikkiläisten ilo.

TAPANILA

PUKINMÄKI

VIIKKI

MALMI

SUUTARILA

TAPANINVAINIO

PUISTOLA

PIHLAJAMÄKI

SILTAMÄKI

Vain äänestämällä voit vaikuttaa!